burmezen

Het uiterlijk

Hoewel alle Burmezen afstammen van Wong Mau en ze ten tijde van de eerste importen naar Engeland ook allemaal hetzelfde type hadden, is er intussen wel wat veranderd. In Amerika is in de loop der jaren een duidelijk ander type Burmees gefokt: met een gedrongen lichaam en een ronde korte kop. Dit in tegenstelling tot de Burmezen van het elegantere Engelse type, die smal en lang van lijf zijn met een wat spitse kop.

Tags:

Genetisch

Genetisch gezien behoort de Burmees, net als de Siamees, tot de albinoserie, waarin we de volgorde van dominantie aantreffen:
-volledig gekleurd (aangeduid door een C)
-Burmese aftekening (aangeduid door een cb)
-Siamese aftekening (aangeduid door een cs)
-albino met blauwe ogen (aangeduid door ca)
-albino met roze ogen (aangeduid door c)

Tags:

De cinnamon Burmees

Naast alle uit Amerika en Engeland afkomstige kleuren, is de Burmees sinds kort ook vertegenwoordigd in de kleur cinnamon. Oorspronkelijk is dit de kleur van de sorrel Abessijn en sinds een aantal jaren zien we de kleur ook in Oosters Kortharen en Siamezen.
De volwassen cinnamon Burmees is licht kaneelkleurig. Het neusleertje is zacht abrikoos-kleurig en de voetzolen zijn roze. De heel jonge kittens doen een beetje denken aan rode of creme Burmeesjes, maar dan zonder de tabby-tekening op de kop.

Tags: